Nowe menu zima 2024/2025 już wkrótce

Zapraszamy do odkrywania wyjątkowego menu, które łączy tradycję z nowoczesnością. Znajdziesz u nas dania pełne wyrazistych smaków, starannie dobrane składniki i kreatywne połączenia, które zaspokoją każde podniebienie.

W naszej ofercie znajdziesz hummus z zielonej cieciorki z lawaszem i ziołami, tatar wołowy z grzybową briochą oraz klasycznego śledzia z Bronholmu w towarzystwie wędzonego ziemniaka i oleju jabłkowego. Nie zabraknie także krewetek w maśle z białym winem, czosnkiem i ndują, a także kremowego bulionu cebulowego z ziemniakami dauphine i serem gruyère.

W menu pojawiły się również dania, takie jak żurek na zakwasie z jajkiem przepiórczym i białą kiełbasą, oraz wyśmienity krem kurkowy z galicyjskimi krokietami.

Dla miłośników lekkich sałatek mamy propozycje z kurczakiem kukurydzianym w klasycznym „Cezarze” oraz grillowanym halloumi w towarzystwie pomarańczy, grejpfruta i winegretu. Wśród dań głównych znalazły się placki z pora i cukinii, kotlet schabowy z jajkiem sadzonym oraz pierś z kaczki z dyniowym puree, krokietami z konfitowaną kaczką i żurawiną. Dla fanów mięsa polecamy stek z polędwicy wołowej lub antrykotu w towarzystwie demi-glace, a także polędwiczkę wieprzową z musem grzybowym i młodymi ziemniakami.

Dla osób szukających wrażeń kulinarnych mamy danie rybne – filet z sandacza z krewetkami w cieście ziemniaczanym oraz stek z łososia z dyniowym puree, masłem i kawiorowym akcentem.

Na zakończenie, warto spróbować naszych deserów – sernika na zimno z pigwą i sorbetem pornstar martini lub fondantu czekoladowego z pistacjowymi lodami i czekoladowo-dyniową ziemią.

Powrót do aktualności